Dickens Festival was een succes!

 

Zaterdag 22 december 2018 stond het Dickens Festival in en om onze molen op het programma. Het was heerlijk weer en alle betrokkenen waren er klaar voor! Althans, dat dachten we… We hadden namelijk niet op de honderden bezoekers gerekend die op het festival af kwamen. 

 

Speciaal voor dit bijzondere festival was het gebied rond de Loosduinse molen, het Loosduins Museum en de Abdijkerk omgetoverd in de Engelse sfeer van Charles Dickens uit de 19e eeuw. En, er waren de hele dag door diverse optreden en activiteiten georganiseerd. Zo was er was een levende kerststal, levendige muziek, een Kerst- en Creamarkt, oude ambachten en bij de molen werden heerlijke pannenkoeken gebakken.

 

Nadat vroeg in de morgen alles klaar was gezet, heeft burgemeester Pauline Krikke het festival om 10.30 uur geopend. Zij heeft (uiteraard) ook een bezoek gebracht aan de molen en heeft in de schuur naast de molen kunnen zien hoe daar de pannenkoeken werden gebakken. Er zijn deze dag meer dan 150 pannenkoeken geserveerd, waarbij de pannenkoekenbakkers vele complimenten hebben mogen ontvangen.

 

De molen is door ongeveer 400 mensen bezocht, waar velen blij zijn, met de enige nog draaiende en open zijnde molen in Den Haag.