Bezoek de molen


 

Nog nooit in een molen geweest? Als Nederlander moet je in je leven toch minstens één molen bezocht hebben.

 

Dus ben je woonachtig in de regio Den Haag of ben je een dagje op bezoek in de regeringsstad van ons landje? Dan mag een rondleiding in molen De Korenaer – die zich in het Haagse stadsdeel Loosduinen bevindt – absoluut niet ontbreken!


Fotografie: Fotostudio G.J. Vlekke

Scholen


Een molen is eigenlijk de eerste fabriek in de wereld. In plaats van spierkracht werken we met de kracht van de wind. De wind laat de molen draaien. Dat lijkt zo eenvoudig maar dat is het niet.

Hoe dit precies gaat in een molen willen wij graag laten zien aan de kinderen van de basisscholen tijdens een bezoek  van de klas aan onze molen. De kinderen krijgen tijdens dit bezoek een rondleiding in de molen.. Er wordt verteld over de geschiedenis en de werking van onze korenmolen De Korenaer.

Als afsluiting van dit bezoek wordt er met de kinderen in onze schuur pannenkoeken gebakken.

Onze molen is open voor bezoek door basisscholen op donderdagen van 11.00 tot 13.00 uur.

Dit bezoek is in principe bedoeld voor de leerlingen van de groepen 5, 6 en 7. Per dag ontvangen we één groep.

Om de kinderen goed voor te bereiden op een bezoek aan de molen hebben wij molen leskisten samengesteld. Deze molen leskisten voor docenten en leerlingen bevatten een schat aan informatie die gebruikt kunnen worden voor het voorbereiden van lessen over molens. Deze molen leskisten kunnen worden geleend door de school in de periode voorafgaand aan het bezoek aan onze molen.

Voor de leskisten en een bezoek , neem dan contact met ons op

De kosten zijn:

- bezoek aan de molen  inclusief pannenkoeken bakken en eten € 30,-

- gebruik molen leskist € 20,-. Inclusief een borg van € 10,- welke wordt terugbetaald bij het kompleet terug brengen van de molen leskist. 

Trouwfoto’s


De mooiste dag van je leven (vaak) wordt (bijna altijd) vastgelegd op de gevoelige plaat. Kies je dan een standaard locatie voor het fotograferen van het bruidspaar? Dan is dat natuurlijk prima.

 

MAAR,,,,,voor mensen uit de regio (en iedereen die dat ook leuk vindt) bieden wij voor 25 euro de molen aan als bijzondere locatie om trouwfoto’s te maken.

 

Lijkt je dat wat, neem dan contact met ons op en wij zorgen dat er een molenaar aanwezig is bij de molen op de dag van het huwelijk. Jij zorgt voor het gelukkige bruidspaar en een vakbekwame fotograaf.