Nieuws

Natuurlijk zullen wij iedereen informeren over de meest recente ontwikkelingen in en om molen De Korenaer.

Via Facebook en de nieuwsberichten op onze website blijf je op de hoogte.


Op zaterdag 11 mei jl. deed De Korenaer weer mee aan de Nationale Molendag.

Onder een strak blauwe lucht kon het publiek genieten van de Hofstädter Musikanten, de Randstad Brass Adventure en als afsluiting TAVENU.OP 23 maart 2024 organiseerde molen De Korenaer de 5e bakworkshop.

Deze keer kwam de hongaarse Katalin Tapai langs om de deelnemers een origineel hongaars gebak te laten maken.

En wel meggyes piskóta (kersengebak). De deelnemers kregen meteen wat tekst en uitleg over de hongaarse eetcultuur.

Gezien het enthousiasme van de deelnemers komt er misschien een vervolg met een ander hongaars gerecht.


Op 13 oktober 2023 heeft burgemeester Jan van Zanen de door ons verdiende Gulden Klinker gelegd.

Het was een feestelijke gebeurtenis met een enthousiaste burgemeester en een hapje en drankje.9 september 2023. De Open Monumentendag had deze keer last van het prachtige zomerweer. Het aantal bezoekers was wat minder dan afgelopen jaren.

Maar de aanwezigen konden genieten van een optreden van het koor Together Again met een mix van vrolijke zomerliedjes. Daarna een optreden van Tavenu. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers liep ook deze dag als een 'zonnetje' Op 19 augustus 2023 werd de eerste korenaerdag gehouden. Op deze dag waren er vele activiteiten voor de jeugd. Zoals een koe melken wat limonade gaf, je laten schminken, Tavenu die aanwezig was met diverse instrumenten waarop gespeeld kon worden. Ook werden er heerlijke pannenkoeken gebakken en kon men zien hoe met de molen graan tot meel wordt gemalen. Gezien het overweldigend succes is besloten om ieder jaar op de laatste zaterdag van zomer schoolvakantie de Korenaerdag te houden.De festiviteiten rond 100 jaar Loosduinen zijn achter de rug. De molen heeft hierin ook een rol gespeeld.
Hoogtepunt was het bezoek van koningin Maxima aan de molen en het museum.
Het Montmartre festival Loosduinen werd ondanks het beloofde slechte weer (wat reuze meeviel) ook een leuk evenment.

De eerste broodbakworkshop 28 januari 2023 georganiseerd t.g.v. ons 300 jarig bestaan was ondanks het uitstel een doorslaand succes. Alle deelnemers waren zeer enthousiast en dit smaakt naar meer.

Met dank aan onze vrijwilliger Lodewijk Noort die op deskundige wijze de deelnemers de finesses van het broodbakken bijbracht.

We gaan bekijken of er een eventueel vervolg georganiseerd kan worden.

Als er (gepensioneerde) bakkers of deskundige hobbybakkers zijn die het leuk vinden om zo'n workshop te geven kunnen ze contact opnemen via info@molenaerdekorenaer.nl