Nieuws

Natuurlijk zullen wij iedereen informeren over de meest recente ontwikkelingen in en om molen De Korenaer.

Via Facebook en de nieuwsberichten op onze website blijf je op de hoogte. 

 

 

Loosduinen gaat los!

Ook bij de molen

 

Kijk hier voor het hele programma

 

Burgemeester Jan van Zanen had al eerder toegegeven dat hij een een warm plekje in zijn hart heeft voor Loosduinen. Dit bewees hij op zaterdag 25 september door de aftrap te geven van ons jubileumjaar. Hij zag ook nog kans om eigenhandig te wieken in beweging te zetten door de rem eraf te halen. Daarnaast bleek hij ook een bewonderaar te zijn van harmonie Tavenu die deze feestelijke dag met muziek opluisterde.

Bij onze buren, het Loosduins museum opende de burgemeester de tentoonstelling gewijd aan de molens van Loosduinen.

Ons bestuur mocht ook nog een cheque van € 800 in ontvangst nemen geschonken door de wijkberaden van Kom Loosduinen en Kraayenstein.

Dit geld zal gebruikt worden voor de bouw van een kast op maat in de molen.

Al met al kan er van een zeer geslaagde dag worden gesproken die zonder de inzet van onze vrijwilligers nooit zo'n succes was geworden.


Dit jaar bestaat onze molen 300 jaar. Genoeg reden voor een feestje. Helaas is er nog veel onzeker over wat wel en wat niet kan dit uiteraard i.v.m. de Corona pandemie. We hebben leuke activiteiten op stapel staan om het jubileum luister bij te zetten. Daarover wordt u later geïnformeerd. Houd deze website en onze facebookpagina in de gaten.Juni 2021 | De schuur bij de molen moest een naam krijgen. Uit de ingezonden suggesties werd de inzending van onze vrijwilliger Chris van Gaans gekozen. Zijn idee was om het simpel te houden en het werd dus 'De Schuur'.
Tijdens de vergadering van 25 juni met alle vrijwilligers werd het bord officieel onthuld door Chris persoonlijk.


Mei 2021 | Zoals was toegezegd door de gemeente zijn op het terrein naast de molen vruchtbomen geplaatst. Naast de honing misschien appelstroop?Mei 2021 | De vloer in de molen is geheel opnieuw gelegd met daarin verwerkt de molensteen die tot nu toe als decoratie tegen de muur stond.

In het midden van de steen is een lamp geplaatst. De molen is klaar om na beëindiging van de Coronamaatregelen weer bezoekers te ontvangen.


Op woensdag 16 september 2020 is de zgn. roede van de molen verwijderd. De roede is het de metalen arm waar het raamwerk aan bevestigd wordt.

Omdat het plaatwerk in het midden te dun werd kwam de veiligheid in het geding.

Door een bedrijf in Hillegom worden er nieuwe platen opgelast zodat de molen weer veilig kan draaien. Er is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden klaar zijn.

 


2020 | Stichting Molen de Korenaer heeft de Gemeente verzocht het oude vervallen hekwerk te verwijderen en een nieuw hekwerk te plaatsen. De Gemeente heeft gezorgd dat er een geweldig mooi nieuw boeren hekwerk is geplaatst. 

Achter het hekwerk zal dit najaar door de Gemeente vijf fruitbomen worden geplaatst.